Terapija, ki jo lahko pri putiki (protinu) izvajamo v udobju lastnega doma, v ležečem položaju in hkrati počivamo, ima naslednje učinke: lajša bolečine, zmanjšuje nabreklost, sprošča krče, pospešuje topljivost kristalov sečne kisline v krvi, tako da se izločajo v manjšem številu in je sklep zato manj obremenjen.

Zgornje navedbe so rezultat poročanj pacientov in zdravnikov pri uporabi Vita-life magnetno resonančne stimulacije (MRS) pri težavah s putiko (protinom), ki je na tem področju že dosegla zavidljive rezultate. Omenjena terapija namreč ob rednem izvajanju, glede na klinične študije in poročanja zdravnikov in pacientov, po navedbah dr. Christiana Thuila v  primeru putike (protina), kar v 70 – 80% dosega dober do zelo dober uspeh.

Terapijo izvajamo leže, med počivanjem, optimalno 3-krat dnevno v trajanju 8-16 minut. Podrobnejše nastavitve za izvajanje terapije z nasveti in slikovnim prikazom (od koder je tudi spodnja slika), najdemo v »Kliničnem priročniku za uporabo R-systema«.


				Zgornja slika prikazuje način izvajanja MRS Vita-life v primeru putike (protina)

Zgornja slika prikazuje način izvajanja MRS Vita-life v primeru putike (protina)

Spodaj navajamo eno izmed številnih poročil zdravnikov:

»Zahvala firmi Vita-life:

Pacient H.W., 53 let; diagnoza: izjemne bolečine, napadi protina v desni strani telesa. Uspeh terapije z Vita-life magnetno resonančno stimulacijo: Prekrvitev nog po prvi terapiji optimalna. Izjemno olajšanje pri hoji po stopnicah, bolečine pojenjajo naslednjega dne. Prenehanje jemanja tablet proti protinu za 14 dni. Po štirih tednih je pacient brez bolečin in se telesno dobro počuti.«

Več o magnetno resonančni stimulaciji Vita-life in možnostih njene uporabe (tudi v udobju svojega doma), najdete na spodnji povezavi:

http://www.vilazdravja.si/sub/63/magnetna-terapija-/v-zdravju-in-medicini