Lecitin iz fosfolipidne skupine je ključni gradbeni material za izgradnjo in delovanje osrednjega živčnega sistema. Številni strokovnjaki za prehrano ga priporočajo za izboljšajnje miselnih procesov, za izboljšanje spomina in koncentracije ter preprečevanje demence, ki je pogosta pri starejših. Strukturna oblika lecitina vsebuje inositol, holin in fosfor - bistvene sestavine, ki sodelujejo v številnih presnovnih funkcijah našega organizma.


Najpomembnejša funkcija lecitina se kaže pri ustvarjanju in ohranjanju vseh celičnih membran.


Lecitin tudi proizvaja človeško telo ter je sestavni del žolča, ki je nujen za presnovo maščob.


Še posebej je pomemben pri uravnoteženju maščobe, saj omogoča topnost holesterola in s tem ščiti krvne žile v človeškem telesu pred pojavom ateroskleroze, oslabljenim dotokom kisika v srce in krvnimi strdki.


Lecitin, naravna sestavina vseh naših celic, s svojimi esencialnimi maščobnimi kislinami ščiti vse možganske celice in sodeluje tudi v zaščitni pregradi na želodčni površini.


Prav tako je odličen emulgator, saj spodbuja absorbcijo in prebavo maščob in prenos v maščobah topnih vitaminov (A, D, E ) in vitaminov K ter tako prispeva k delovanju jeter (s preprečevanjem tvorbe žolčnih kamnov) in jih razmaščuje. Dobro deluje na lasne korenine, lase ohranja zdrave in zmanjšuje njihovo izpadanje.

Blaži občutljivost na vremenske spremembe, predvsem na spremembe zračnega pritiska. V prebavnem traktu, še posebej pri dolgotrajnem zaprtju, zagotavlja olajšanje v obliki rednega odvajanja črevesja. V stopnjah okrevanja od katere koli bolezni je njegova vloga zelo pomembna, zlasti pri anemiji.

Dr. Försterjev Granulat lecitin je povsem naraven izdelek, ki ne vsebuje konzervansov, dodatnih barvil in umetnih arom.
Primeren je tudi za diabetike, športnike, starejše in tudi za vse osebe, ki se ukvarjajo z intenzivnim delom, ki vključuje veliko fizično in psihično obremenitev ter osebe, ki skrbijo za svojo prehrano.

Slobodan Raljević, dr. med

http://vilazdravja.com/izdelek/granulat-lecitin/

___________________________

VILA ZDRAVJA, Frekvenca d.o.o.
Neubergerjeva ulica 31
1000 Ljubljana
Tel.: 01/23 555 30
E-pošta: info@vilazdravja.com