Cink in vitamin C

Cink je pomemben mineral za zdravo delovanje prav vsake naše celice. Pomanjkanje cinka je opazno pri številnih duševnih boleznih, sladkorni bolezni ter boleznih srca in živčnega sistema. Prav tako je pomanjkanje prisotno pri povečani prostati, sivi mreni, nepravilni prebavi, alergijah na hrano, prehladih, gripah, kožnih boleznih in oslabljenem sluhu. Nezadostne količine tega minerala imajo predvsem starejše osebe - znanstveno je dokazano, da je hormonsko neravnovesje, kot je prisotno pri demenci in Alzheimerjevi bolezni, neposredno povezano s pomanjkanjem cinka.

Za spolno zdravje in reprodukcijo je cink bistvenega pomena pri obeh spolih, saj je nujno potreben za plodnost. Pri moških pa ščiti ter ohranja nemoteno delo prostate. Benigno povečanje prostate pri osebah starejših od 50 let je tesno povezano s pomanjkanjem cinka v telesu.
Premalo tega minerala imajo tudi ženske pri predmenstrualnem sindromu, povečana želja po sladki in slani hrani v tem obdobju se nanaša prav na primanjkljaj visokokakovostnih mineralov.

Polnjenje cinkovih zalog v telesu v kombinaciji z vitaminom C vodi k uravnoteženju in ohranjanju dobrega zdravja.

Vitamin C v kombinaciji s cinkom deluje antivirusno, in sicer tako, da skrajša virusne prehlade povprečno s 7 na 3 dni.

Ta zmagovita kombinacija se pokaže kot še učinkovitejša, ko pogledamo, da absorpcija teh dveh zelo pomembnih antioksidantov poteka v ustni votlini in je tako njuna porazdelitev po telesu hitra in brez izgube.

Zaščitno delovanje cinka in vitamina C se torej pojavi že v ustni votlini, kjer so tako imenovana "vhodna vrata'' za viruse in bakterije. Krepitev obrambne zaščite že ob samem vnosu vsake okužbe spodbuja avtomatsko obrambo celotnega organizma. Ustna votlina s tem postane naravno zaščitena, najprej v svoji sluznici, posledično pa sodeluje tudi pri zaščiti in krepitvi dlesni ter s tem pri zdravju zob.

Ta kombinacija posameznih odmerkov vpliva na uravnavanje ravni sladkorja v krvi in ​​neposredno pomaga trebušni slinavki pri tvorjenju inzulina. Za ohranjanje kožnih tonov pa cink in vitamin C ščitita kolagen, ki prevladuje v vezivnem tkivu kože.

Cinkove kapsule z vitaminom C z okusno in osvežujočo aromo jabolka so odlična kombinacija mineralov in vitaminov, katerih delovanje je tesno povezano. Njuno učinkovanje se dopolnjuje in tako pomaga zaščititi ravnotežje mnogih vitalnih funkcij organizma.

Dr. Förster je pripravil dragocen proizvod cinkovih kapsul z vitaminom C v obliki žvečljivih tablet. Z žvečenjem se zdravilne učinkovine hitro in učinkovito porazdelijo na vse celice našega telesa in ga ščitijo ter krepijo naš celoten obrambni potencial.

http://vilazdravja.com/izdelek/cink-z-vitaminom-c

Slobodan Raljević, dr. med.